top of page

როგორ გამოიყურება ფინჯანი ყავა მსოფლიოს სხვადასხვა ქვეყანაში

წარმოიდგინეთ ახალი მოდუღებული ყავის განუმეორე

ბელი არომატი, ალბათ სიტყვები არასკმარისია ამ საოცარი სასმელის აღსაწერად. მთელ მსოფლიოში მილიონობით ადამიანისთვის დილა ფინჯანი ყავით იწყება და ყველა ქვეყანას მისი მომზადების სხვადასხვა საიდუმლო აქვს.

რამოდენიმე მადგანი ნამდვილი აღმოჩენაა.

ყავა კვერცხით - ტაილანდ

ყავის ძირითადი ინგრედიენტებია - კვერცხის გული, შედედებული რძე და შაქარი.

ლაპლანდიური ყავა - ფინეთი

ფინჯანში ჯერ ათავსებენ ლაპლანდიურ ყველს და შემდეგ ასხამენ ყავას.

რომაული ესპრესო

ესპრესოს ამატებემ ლიმნის ნაჭერს.

ლაგრიმა - არგენტინა

აქაფებულ რძეში ამატებენ რამოდენიმე წვეთ ძლიერ ყავას.

ბონბონი - ესპანეთი

ყავა შედედებული რძით

ყავა სუნელებით - მაროკო

ყავას ფქვავენ კუნჟუტის, მუსკატის და შავი პილპილის მარცვლებთან ერთად

ყავა ჩაით - ჰონკონგი

ყავის ჩაისა და რძის ნაზავი

ფრაპე - საბერძნეთი

ყავა, ნაყინი, რძე და ყინულებიანი წყალი

ფარისეი - გერმანია

ნაღები, ყავა და საკმაო რაოდენობის რომი

ტოუბა - სენეგალი

ყავის მარცვლები იფქვება გვინეური წიწაკის მარცვლებთან ერთად

ყავა თაფლითა და ნივრით - თურქეთი

ყავის ამ რეცეპტს თურქეთში "მოხუცი მავრის" ყავას უწოდებენ

ყავა ფორთოხლით - იამაიკა

ფორთოხლის გარდა იამაიკური ყავის მთავარი ინგრედიენტი რომია

Please reload

bottom of page